fbpx
Сьогодні
15:34 21 Бер 2020

Сивохо розповів про свою роль в РНБО і заявив, що вміє організовувати людей

Радник секретаря РНБО Сергій Сивохо розповів своє бачення переговорів щодо Донбасу із представниками окупованих територій та про власну роль в цьому.

Зокрема Сивохо наголосив, що він вміє організовувати людей. Про це він сказав в інтерв'ю DW.

"Багато кажуть: шоумен, що він в цьому розуміє? Я – продюсер, я вмію організувати процес. Я вмію організувати професіоналів, які сприятимуть успішному процесу. Це не означає, що я виступаю як юрист, як дипломат-міжнародник чи експерт. У мене є ці люди, і повірте, вони – на своєму напрямку найкращі", – розповів Сергій Сивохо.

Сивохо також прокоментував створення Консультативної ради для фактично прямого діалогу між офіційним Києвом та бойовиками. На зауваження журналістки, що такого діалогу між Києвом та представниками ОРДЛО раніше не було, Сивохо висловив впевненість, що це не так.

"Як це не було? Постійно присутні представники ОРДЛО. Представники окупованих територій. Так звані, як вони себе називають "ДНР" та "ЛНР". Постійно висловлюють свою точку зору, що якимось чином впливає на процес переговорів. До них прислухаються росіяни і международні спостерігачі, бачать активність з їхнього боку", – сказав він.

Сивохо переконаний, що розроблена концепція має "урівноважити ситуацію".

"На території України зараз дуже багато внутрішньо переміщених осіб, саме звідти, вони теж представники тих територій. І хочуть ввести представників тих територій, які зараз живуть на території України. Щоб були в рівних кількостях представлені. Це буде Консультативна рада, вона не буде впливати ні на що, а вони між тим будуть між собою розмовляти", – підкреслив він.

На питання, чому ж представники міжнародної спільноти засудили створення Консультативної ради, він відповів, що "якщо Путін може купувати представників німецьких політичних сил, то хіба ж Порошенко не може теж купувати".

Конфлікт на Донбасі Сергій Сивохо бачить багатошаровим: між Росією та Україною, між РФ та представниками бойовиків та між українцями.

"Це один з варіантів гібридної війни, коли країна-агресор ініціює та підтримує внутрішній конфлікт", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: