Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з РФ у справах Майдану

Офіс Генерального прокурора активізував роботу з проведення судово-медичних експертиз осіб, які постраждали від дій хімічних речовин у період Революції Гідності 2014 року.

Про це йшлося під час зустрічі в Офісі генпрокурора процесуальних керівників у кримінальних провадженням у справах Майдану з постраждалими і представниками ГО "Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні", повідомляє пресслужба відомства.

"Процесуальні керівники в кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних під час масових протестів у 2013-2014 роках звернулися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз щодо активізації експертних досліджень, необхідних для завершення комісійної експертизи спеціальних засобів, доправлених 2014 року з території Російської Федерації, від хімічного впливу яких постраждали учасники мирних протестів", – ідеться в повідомленні.

Учасники зустрічі обговорили також необхідність внесення змін у нормативні документи Міністерства охорони здоров'я України про правила визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Раніше ДБР прозвітувало перед родинами героїв Небесної Сотні про слідчі експерименти.

Слідчі управління у "справах Майдану" також розповіли про затримання двох учасників злочинної групи, які підозрюються у викраденні і катуванні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

11 березня слідчі ДБР провели слідчий експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації вбивств протестувальників 20 лютого 2014 року.

Свіжі дописи

  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Росіяни через Telegram намагаються вербувати латвійців для “шкідливої діяльності”, – Держбезпека Латвії

Російські спецслужби все частіше вербують латвійських громадян з метою шкідливої діяльності через месенджер Telegram. Про… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.