fbpx
Сьогодні
13:54 21 Бер 2020

Грузія на місяць запроваджує надзвичайний стан через коронавірус

У Грузії на місяць запроваджують надзвичайний стан.

Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія після засідання координаційної ради з реагування на поширення коронавірусу, передає "Новости-Грузия".

За словами Гахарія, усі фізичні та юридичні особи зобов'язані дотримуватися режиму надзвичайного стану. За порушення НС вводиться адміністративна відповідальність – фізичним особам 3000 ларі, юридичним особам – 15 тис. ларі.

Які обмеження діятимуть під час надзвичайного стану:

  • за порушення режиму ізоляції або карантину особи будуть примусово переведені до відповідної установи, за порушення правил буде застосовано санкції. На міжнародне пасажирське сполучення встановлюють обмеження, крім вантажних перевезень;
  • встановлюються інші терміни та правила надання державних послуг. Уряду Грузії буде надано право в разі необхідності з метою карантинної ізоляції для медичних цілей обмежити право власності та використовувати майно фізичних або юридичних осіб і матеріальні засоби;
  • обмежуються збори понад 10 осіб. Уряд матиме право обмежити приватним організаціям, бізнес-структурам або доручити їм виконання конкретної діяльності.

У разі необхідності уряд забезпечить регулювання цін на медикаменти, медичні послуги і продукти першої необхідності.

Уряд встановить правила та умови у сфері освіти, що відрізняються від встановлених законом Грузії.  У разі потреби уряд зможе оголосити загальну мобілізацію осіб, які мають медичну освіту і повноваження.

Засідання уряду Грузії можуть проводитися дистанційно. Всі фізичні та юридичні особи зобов'язані дотримуватися режиму надзвичайного стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: