fbpx
Сьогодні
09:39 21 Бер 2020

Експедиція полярників в Антарктиду на межі зриву через коронавірус

Фото: МОН

Через пандемію коронавірусу COVID-19 команда 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) не змогла дістатися на станцію "Академік Вернадський" і повернулася в Київ 20 березня.

Про це поінформували в прес-центрі МОН.

Наголошується, що карантинні заходи в Чилі і багатьох країнах Південної Америки перешкодили групі дістатися до мети. Три дні експедиція перебувала в Стамбулі і була змушена повернутися в Київ сьогодні пізно ввечері.

Під час поїздки команда була максимально захищена від коронавірусу – всіх забезпечили респіраторами, окулярами, антисептиками тощо. Всі пройшли навчання за рекомендаціями ВООЗ з профілактики коронавірусної інфекції. Зараз учасники експедиції почуваються добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скринінг. Незважаючи на це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію, а на наступному тижні всім буде зроблено лабораторний тест на наявність коронавірусу.

Нинішній склад 25-ї експедиції з 12 осіб повинен був змінити полярників, які живуть і працюють на "Вернадському" вже близько року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: