fbpx
Сьогодні
10:11 21 Бер 2020

Чартер Зеленського з відпустки у січні оплатив Оман

Фото ОПУ

В Офісі президента повідомили Національному агентству з запобігання корупції, що чартерний літак з Оману, яким у січні до Києва повертався президент Володимир Зеленський, оплатив Оман.

Про це в інтерв'ю виданню «Новое время» повідомив очільник НАЗК Олександр Новіков, передає «Радіо Свобода».

«Ми направляли запити в Офіс президента про те, за чий кошт були сплачені переліт та проживання в Омані. ОП та Державне управління справами нещодавно повідомили, що це не відбувалось за державні кошти, а літак для повернення був наданий Султанатом Оман», — сказав Новіков.

Також він зазначив, що після відповіді, 4 березня, НАЗК направило запит безпосередньо Володимиру Зеленському «для того, щоб він повідомив, хто оплачував відпочинок».

«Якщо сплачував хтось із членів родини, то закон не зобов'язує надавати таку інформацію. Але якщо президент сам сплачував і він про це не повідомив, то це факт порушення», — пояснив Новіков.

На відповідь у Зеленського, за законом, є 10 днів з моменту отримання листа. Очільник НАЗК зазначив, що якщо її не буде, то «складається протокол щодо ненадання необхідної інформації НАЗК».

Голова Нацагентства також уточнив: «У запиті ми попросили надати документи, що підтверджують витрати. Сподіваємося, вони будуть надані НАЗК, щоб зняти це питання відносно цієї ситуації в інтересах як суспільства, так і президента».

Нагадаємо, на початку січня 2020 року в ЗМІ з'явилась інформація, що Зеленський разом із дружиною поїхав на відпочинок в Оман. Однак в Офісі президента тоді заявили, що глава держави поїхав туди за власні кошти, але у нього там відбудуться важливі зустрічі.

Зокрема Зеленський обговорив торговельно-економічну співпрацю обох країн з оманським міністром.

Раніше повідомлялося:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: