fbpx
Сьогодні
18:52 21 Бер 2020

Арахамія заявив, що Рада у понеділок протестує законопроект про дистанційну роботу депутатів

У понеділок, 23 березня, у Верховній Раді планують провести симулятивное засідання депутатів, щоб дізнатися на практиці, чи зможе парламент працювати в дистанційному режимі під час карантину.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Так, голова фракції нагадав, що 20 березня перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроект №3250, який передбачає проведення засідань парламенту в режимі відеоконференції.

"Ми працюємо над законом про дистанційне голосування. На понеділок плануємо зробити симуляцію процесу для того, щоб технічно відпрацювати його", – розповів Арахамія.

За його словами, у симулятивному засіданні візьмуть участь близько 50-и народних депутатів. Сам технічний експеримент реалізації законопроекту планується з використанням спеціальної програми для відеоконференцій – Microsoft Teams.

"Спробуємо провести таке засідання, щоб подивитися, як воно працює, яким чином голоси можна реєструвати, і інше", – додав Арахамія.

За його словами, цей законопроект, ймовірно, буде розглянуто на позачерговому засіданні парламенту на наступному тижні.

"Цей проект точно піде в другий пакет антикоронавірусних законопроектів", – підкреслив він.

Нагадаємо, що з понеділка громадський транспорт Києва зупиняє роботу.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд не скасовуватиме рішення про закриття метро у Києві, Дніпрі та Харкові через поширення коронавірусу.

ЗМІ повідомили, що у "Слузі народу" заявили, що Рада 24 березня може оголосити в Україні надзвичайний стан.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Читайте також: ранок столиці без метро – автобуси і трамваї переповнені, на дорогах затори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: