fbpx
Сьогодні
12:49 20 Бер 2020

Зеленський сказав, що зміг переконати свою маму не виходити з дому і закликав всіх так робити

Президент Володимир Зеленський заявив, що зміг переконати свою маму не виходити з дому без зайвої потреби, і закликав українців допомогти своїм рідним лишатися вдома, щоб убезпечити їх від можливого зараження коронавірусом.

Про це сказав президент у відеозверненні 20 березня.

"Сьогодні я подзвонив своїй мамі. Усі ці дні я дуже прошу її залишатись вдома, і всі ці дні вона не дуже слухається, каже, що краще за мене ніхто не вибере потрібні продукти. Але врешті-решт мені вдалося її переконати, і мама погодилась не виходити з дому без зайвої потреби".

Зеленський закликав українців зателефонувати своїм батькам, своїм бабусям і дідусям, привезти їм усе необхідне чи замовити онлайн доставку продуктів та ліків, навчити їх самих замовляти доставку і оплачувати послуги через інтернет.

Президент попросив усіх зробити все, щоб мінімізувати вихід старших людей на вулицю і їхні контакти у магазинах, банках чи на пошті.

Таким чином, за словами Зеленського, у вірусу не буде шансів.

Традиційно розповідаю про нашу протидію поширенню коронавірусу. Найперше – ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. А отже – можемо констатувати офіційно: в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу!Також ми отримали першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України. Я дякую нашим вченим, нашим фахівцям за те, що в короткі терміни змогли це зробити. Іще хочу сказати, що в найближчі 48 годин очікуємо прибуття в Україну з Китаю: • 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України;• 10 апаратів штучної вентиляції легень;• 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;• 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;• 400 тис. експрес-тестів; • 10 тис. літрів дезінфекційної рідини. Ми зробимо все, щоб забезпечити засобами індивідуального захисту, експрес-тестами, дезінфекторами кожного громадянина України. Кожного з вас. Тепер щодо наших громадян за кордоном. За останні п'ять днів ми повернули понад 50 тисяч українських громадян. На сьогодні заплановано 42 авіарейси, які доставлять ще вісім тисяч українців. Усім українцям, які продовжують залишатися вдома, я хочу подякувати за свідомість та почуття відповідальності. Залишаючись вдома, ви допомагаєте непоширенню вірусу, не піддаєте ризику ні себе, ні оточуючих.Це відео з субтитрами дивіться тут: https://bit.ly/2Qzm6ul

Posted by Володимир Зеленський on Friday, March 20, 2020

коронавірус літні люди

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: