fbpx
Сьогодні
12:02 20 Бер 2020

Я сприймаю це як ефективний краш-тест, - Кулеба прокоментував ситуацію з коронавірусом

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба каже, що вся система МЗС України наразі працює над двома фундаментальними завданнями: поверненням українців з інших країн і пошуком гуманітарної допомоги та здійсненням закупівель.

"Ми маємо розуміти, що наразі відбувається наймасштабніша в історії України зовнішньополітична операція, яка називається "повернення і відновлення". Нічого схожого в історії України ніколи не відбувалося. 2014-й був більш драматичний, тому що розпочалася війна, безумовно. Але обсяг роботи зараз іще більший.

Наразі одночасно в усіх точках світу все вибухнуло й потребує пожежогасіння. Скрізь максимальне напруження. Я сприймаю це як ефективний краш-тест. Я переконаний, що ми його пройдемо, але за нагоди перевіримо здатність деяких колег до роботи в таких умовах", – наголосив глава МЗС в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Я розмовляв із Європейським інвестиційним банком, який готовий переспрямувати певні кошти, що виділяються на програми в Україні, на заходи з подолання коронавірусу", – також сказав Кулеба.

Крім того, він повідомив про зустріч із главою місії Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні Флоранс Жиллєтт, під час якої обговорив питання про те, яку допомогу МКЧХ може надати Україні в перешкоджанні поширенню коронавірусу.

"Ми готові щось отримувати як гуманітарну допомогу, щось закуповувати, але цей пошук відбувається на всіх рівнях, за міжнародними організаціями, бізнес-контактами", – зазначив міністр.

Нагадаємо, що з України до Китаю вилітає військовий літак за експрес-тестами на коронавірус, масками та апаратами для вентиляції легенів.

Фонд Ахметова виділив 300 млн грн на боротьбу з коронавірусом.

Раніше санлікар повідомив, що у МОЗ є 4 сценарії боротьби з коронавірусом.

Радимо читати інформацію про карантинні заходи та коронавірус на сайті Кабінету міністрівМіністерства охорони здоров'я, а також у телеграмі МОЗ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: