fbpx
Сьогодні
20:55 20 Бер 2020

Нацбанк дозволив банкам надати пільги клієнтам за кредитами

На період карантину Національний банк дозволив застосувати пільговий режим обслуговування до всіх працюючих кредитів

Про це йдеться на сайті НБУ.

Як зазначається, до всіх кредитів, що станом на вечір 7 березня 2020 року були працюючими та обслуговувались, можна застосовувати пільговий режим обслуговування на період карантинних заходів, і це не матиме негативного впливу на капітал банку.

"Клієнти нервуються і просять реальних підходів реструктуризації. Починайте роботу вже зараз. Приклади реструктуризацій та застосування пільгового режиму є в наших нормативно-правових актах, зокрема у постанові №97. Підхід може бути індивідуальним у випадку з корпоративними позичальниками та стандартним у випадку з роздрібними. Особливим має бути підхід і до тих галузей, які через карантин повністю втрачають доходи і сьогодні не працюють, та до населення, яке в результаті карантинних заходів та призупинення роботи окремих компаній тимчасово не працює", – заявила перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова.

Крім того, Катерина Рожкова наголосила, що в нинішніх умовах надзвичайно важливим є боротьба з вірусом паніки. Тому банки не повинні накладати жодних обмежень на операції клієнтів.

"Ми проти обмежень. Замість обмежень має бути здорова комунікація з клієнтом. Банки також повинні регулярно підкріпляти готівкою банкомати і забезпечити роботу відділень у всіх регіонах, особливо це стосується найбільших банків", – зазначила вона.

Верховна Рада за ініціативою Національного банку заборонила банкам нараховувати штрафи та пені за прострочення споживчого кредиту у період з 1 березня по 30 квітня.

Як повідомила перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова, Національний банк зменшує регуляторне навантаження на банки, відтермінувавши проведення стрес-тестування, впровадження буферів капіталу та скасувавши виїзні перевірки банків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: