fbpx
Сьогодні
15:53 20 Бер 2020

МОЗ позбавлятиме ліцензій приватні лабораторії, які не повідомлятимуть про коронавірус

Міністерство охорони здоров'я України буде ініціювати відкликання ліцензій у лабораторій, в тому числі приватних, які не будуть звітувати про проведені дослідження на коронавірус, згідно із встановленою формою.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ході прес-брифінгу в Києві 20 березня.

"Вчора МОЗ направило додаткове роз'яснення, де чітко вказано, як повідомляти, в тому числі приватним лабораторіям, про діагностовані випадки коронавірусу, щоб вчасно провести епідрозслідування.

Крім того, є вимога до приватних лабораторій передавати перші п'ять позитивних і 10 негативних зразків в національну лабораторію для підтвердження. В даний час вони зобов'язані звітувати за встановленою формою. У разі порушення МОЗ ініціюватиме відкликання ліцензії".

Ляшко зазначив, що МОЗ спільно з Державною митною службою, Міністерством фінансів і Мінекономіки розробило проект постанови з переліком товарів, робіт і послуг, які будуть закуповуватися поза рамками закону про державні закупівлі. Цей документ планується прийняти в п'ятницю на засіданні уряду.

Також, за його словами, планується затвердити перелік ліків, які будуть звільнятися від митних платежів та ПДВ.

Крім цього, за словами заступника міністра, очікується поставка ПЛР-тестів для розподілу по всій території України.

Напередодні в Києві був зафіксований третій випадок захворювання коронавірусом. Ним виявився 50-річний чоловік, який нещодавно відвідував Швейцарію.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, спочатку чоловік зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Але центр не повідомив про позитивний тест пацієнта ні Міністерству охорони здоров'я, ні Центру громадського здоров'я.

Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Прокуратура Києва ініціювала проведення досудового розслідування стосовно службових осіб цієї приватної медичної клініки.

Раніше китайські фахівці поділилися з Україною досвідом профілактики епідемії коронавірусу.

Нагадаємо, що з України до Китаю вилітає військовий літак за експрес-тестами на коронавірус, масками та апаратами для вентиляції легенів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: