fbpx
Сьогодні
13:24 20 Бер 2020

Допомога МВФ Україні через коронавірус не залежить від виконання вимог фонду, - голова НБУ

Отримання Україною фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду для боротьби з наслідками поширення коронавірусу, не залежатиме від виконання вимог, які МВФ висуває Україні за основною кредитною програмою співпраці.

Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій під час прес-брифінгу 20 березня.

"Програми, які надає МВФ (stand-by, EFF) та програми для подолання кризи у зв'язку з коронавірусом, вони мають різні умови, тому їх не можна об'єднувати в один пакет. По кожній програмі є свої вимоги", — заявив Смолій.

Наразі Україна домовляється з МВФ щодо 3-річної кредитної програми EFF на 5,5 мільярда доларів. Для того, щоб підписати цю програму Верховній Раді необхідно ухвалити 2 закони: про ринок землі та про неповернення націоналізованих банків колишнім власникам.

"Ми говоримо на постійній основі про те, щоб прискорити отримання програми розширеного фінансування, умови якої ми погодили у минулому році. Україна практично виконала свої зобов'язання, і ми очікуємо що Верховна Рада проголосує два закони, які стояли як попередні умови", – сказав Смолій.

Також він наголошує, що Україна розраховує на частину фінансування від МВФ щодо підтримки по коронавірусу.

"Велика частина цього фінансування піде на покриття дефіциту держбюджету та на поповнення золотовалютних резервів"- резюмує Смолій.

Крім підтримки МВФ, НБУ розраховує на підтримку Світового банку, Єврокомісії та інших донорів, з якими співпрацював раніше.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: