fbpx
Сьогодні
20:49 19 Бер 2020

Виробники апаратів ШВЛ нарощують виробництво: GM, Ford також можуть розпочати їх випуск

Виробники апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) намагаються збільшити випуск обладнання, яке потрібно для рятування життя пацієнтів із важкою формою пневмонії, спричиненої коронавірусом.

Про це пише The Wall Street Journal.

Однак експерти попереджають, що апаратів ШВЛ, можливо, все одно не вистачатиме, якщо кількість випадків зараження Covid-19 швидко зростатиме.

Найбільші виробники апаратів ШВЛ і супутніх засобів захисту органів дихання – Medtronic Plc, Philips NV, Draegerwerk AG і Getinge AB – уже заявили, що працюють над тим, щоб задовольнити збільшений попит на це обладнання, зокрема в США.

Представники General Motors Co. (GM) і Ford Motor Co. повідомили в четвер, що вивчають можливість запуску виробництва апаратів ШВЛ на тлі зростання побоювань щодо нестачі цього обладнання в США, де збільшується кількість випадків зараження Covid-19.

У середу голова Tesla Inc. Ілон Маск написав у Twitter, що його компанія "вироблятиме апарати ШВЛ, якщо їх бракуватиме".

Маск заявив, що виробляти ці апарати "неважко", проте негайно запустити їх у виробництво не вийде.

У США дедалі частіше висловлюють побоювання, що апаратів ШВЛ може не вистачити в разі різкого стрибка захворюваності в країні, що змусить лікарів приймати складні рішення, пише WSJ.

Запуск додаткових потужностей для виробництва апаратів міг би полегшити кризу, проте експерти сумніваються, що компанії зможуть налагодити випуск цього обладнання досить швидко.

"Запаси апаратів ШВЛ наразі вичерпані. Очевидно, що попит на них зараз набагато вищий, ніж пропозиція. Ми робимо все можливе, щоб збільшити їх виробництво", – зазначає топ-менеджер Ventec Life Systems Кріс Брукс.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: