У Дніпрі організували безконтактну доставку продуктів для самотніх пенсіонерів

Для того, щоб убезпечити від зараження коронавірусом найбільш вразливу перед інфекцією категорію населення – людей похилого віку, міська влада у Дніпрі організувала безконтактну доставку харчів.

Онлайн-платформа, про створення якої оголосив мер Борис Філатов, об'єднує волонтерів, активістів і підприємців, котрі готові допомагати. Нині опрацьовують логістичний маршрут між понад 12,5 тисяч хворих і одиноких пенсіонерів. Усі вони є підопічними територіальних центрів Дніпра.

Про це Борис Філатов заявив під час спільної зустрічі очільників міст, обласної влади, підприємців і правоохоронців.

Мер наголосив, що така доставка не має нічого спільного ані з агітацією, ані з просуванням партійних чи релігійних уподобань. Нині до наборів входять крупи, макарони, хліб. Включатимуть і продукти тривалого терміну зберігання.

«Я хотів би звернутися до громадянського суспільства: час відкинути всі сварки і з'ясування стосунків. Нині розвезено близько 600 продуктових наборів для людей похилого віку. Завтра – близько 10 тисяч. Тож звертаюся і до представників великого бізнесу: ми готові отримувати будь-яку допомогу», – сказав очільник міста.

За словами Бориса Філатова, для захисту найбільш вразливої перед інфекцією COVID-19 категорії населення об'єдналися навіть ідеологічні супротивники. З організацією транспорту для доставки проднаборів допомагають також місцеві підприємці, підтримку надають і представники різних конфесій та волонтери.

Мер Дніпра повідомив, що напередодні до нього звернулися власники косметичних виробництв, котрі готові допомогти з постачанням спиртового розчину у пляшках. Його роздаватимуть містянам. Загалом на протидію розповсюдженню коронавірусу Дніпро виділив 98 млн грн. За ці гроші закупили 35 апаратів штучної вентиляції легенів (нині місто чекає на їхню поставку), а також засоби дезінфекції, захисні костюми, маски, медикаменти, ранці для розпилення знезаражувальних розчинів. Крім цього, Борис Філатов назвав успішним досвід створення пункту обсервації на базі колишнього санаторію Дніпровського міськводоканалу. Тамтешні приміщення розраховані на 260 осіб. Нині на обсервації перебувають 44 людини.

Відзначимо, що особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди, при цьому рівень смертності зростає в геометричній прогресії приблизно з 65 років.

У Китаї, наприклад, рівень смертності серед інфікованих у віковій групі до 40 років склав 0,2%, але у віці від 70 до 79 років цей показник підвищився до 8%, а з 80 років – до 14,8%.

Таким чином, в період пандемії коронавируса люди похилого віку повинні бути особливо захищені, тим більше якщо вони страждають хронічними захворюваннями, що підвищують небезпека летального результату. Вхідні в цю групу ризику повинні уникати будь-яких скупчень народу, будь то масові заходи або зустрічі в людних місцях.

Літніх батьків не варто просити доглянути за онуками в разі карантину або в будь-яких подібних ситуаціях. Необхідно також виключити їх походи по магазинах – родичі повинні подбати про те, щоб принести їм продукти на будинок.

Читайте також: Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Дивіться коротке відео, як люди поводять себе під час коронавірусу, і підписуйтеся на наш YouTube

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.