fbpx
Сьогодні
12:57 19 Бер 2020

НАБУ викрило схему з розкрадання 51,17 млн грн на держшахтах

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили корупційну схему на державних шахтах Селидіввугілля, Мирноградвугілля і Шахтоуправління Південнодонбаське №1.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У 2016-2018 роках група людей організувала схему, яка встановлювала фактичний контроль за державними закупівлями трьох державних шахт — формували умови тендерів, контакти з потенційними постачальниками, визначали очікувану вартість закупівель.

Встановлено, що у майже 70 закупівлях договори на постачання отримувала одна компанія. Йшлося про постачання паливно-мастильних матеріалів, запасних частин до гірничошахтного обладнання, металовиробів, кабельної продукції для шахт.

Як з'ясувалося, ця компанія виконувала роль посередника, перепродуючи з націнкою товар, придбаний в учасників реального сектору, які не мали реальних шансів напряму співпрацювати з держпідприємствами.

У наслідок цього підприємства за три роки закупили товарів за завищеними цінами на загальну суму 174,5 млн гривень, незаконно переплативши понад 51,17 млн гривень.

16 березня учасникам схеми повідомили про підозру за статтями ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою…), ч.5 ст.19 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу. Їм загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн гривень та 1,2 млн гривень. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: