fbpx
Сьогодні
09:53 19 Бер 2020

Кличко заперечив, що метро відновлюватиме роботу до 3 квітня, а у КМДА обіцяють розвозити на роботу медиків та правоохоронців

Столичний метрополітен продовжить дотримуватися карантину і відновлювати роботу не збирається.

Раніше секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що київська влада розробляє план спецзаходів, щоб столичний метрополітен відновив свою роботу, але з деякими обмеженнями.

"Люди, які заявляють про це, не є фахівцями, не є відповідальними за транспортну галузь. По-друге, це може бути персональна думка, яку вони висловлюють", заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі "Українського радіо".

Він підкреслив, що скасування руху метрополітену до 3 квітня – вимушений захід. А замість метро міська влада створює дублюючі маршрути громадського наземного транспорту, яких поки ще недостатньо.

Столична влада організує розвезення на роботу для медиків, правоохоронців та працівників підприємств.

"В умовах дії низки обмежень в країні, що продиктовані необхідністю запобігати поширенню коронавірусної інфекції, громадянам варто залишитись вдома. Лише працівники, робота яких сьогодні є особливо важливою: медики, працівники правоохоронних органів, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, – мають працювати в штатному режимі. Для них влада організує розвезення", – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час ефіру на телеканалі "Україна24".

Водночас міська влада закликає громадян не виходити з дому без нагальної потреби, а підприємства – перейти на режим віддаленої роботи.

"Ми повинні всі чітко розуміти рівень небезпеки, адже ми бачимо, яких масштабів набула пандемія в інших країнах. І вимога залишитись вдома – це не примха влади, а спосіб зберегти життя та здоров'я людей. І це мають розуміти і роботодавці, і власники бізнесу. Ми зараз зобов'язані дотримуватись карантину, перевести працівників у режим дистанційної роботи", – сказав він.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд не скасовуватиме рішення про закриття метро у Києві, Дніпрі та Харкові через поширення коронавірусу.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Читайте також, ранок столиці без метро: автобуси і трамваї переповнені, на дорогах затори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: