fbpx
Сьогодні
22:07 19 Бер 2020

Денісова: В ОРДЛО – 600 підозр на вірусну інфекцію і 91 на пневмонію, а тестів на коронавірус немає

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародні гуманітарні організації сприяти у забезпеченні тестами на виявлення COVID-19 жителів ОРДЛО.

Про це вона написала у Facebook.

"Звертаюся до міжнародних гуманітарних організацій, які мають доступ до вказаних територій звернути увагу на ситуацію, що склалася, а також сприяти у максимальному забезпеченні тестами на визначення COVID-19, медичними препаратами, та засобами особистого захисту цивільного населення, а також провести інформаційну компанію щодо недопущення поширення коронавірусу", – зазначила вона.

Денісова наголосила, що, згідно з інформацією від ГО "Восточная правозащитная группа", за минулий тиждень близько 600 місцевих жителів з ОРДЛО звернулися до лікарів із симптомами ГРВІ.

"Крім того, з підозрою на пневмонію – 91 людина. На жаль, аналогічна інформація стосовно захворюваності на тимчасово окупованій території Криму відсутня", – додала омбудсмен.

Денісова також розповіла, що через відсутність тестів на визначення COVID-19 лікарі не мають змоги встановити етіологію пневмонії.

Український омбудсмен закликала також співгромадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей, бути уважними до свого здоров'я і при перших симптомах ГРВІ звертатися до лікаря та не займатися самолікуванням.

Раніше повідомлялося, що в Україні підтверджено 21 випадок COVID-19.

Санлікар повідомив, що у МОЗ є 4 сценарії боротьби з коронавірусом.

Важливі статті:

Маніпуляції та шахраї під час епідемії коронавірусу: хто і як виграє, коли інші страждають

"Вертольоти з хімікатами": як розпізнати фейк під час коронавірусної паніки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: