fbpx
Сьогодні
21:13 19 Бер 2020

Бізнес закликає не закривати ветклініки через карантин

Експерти Європейської Бізнес Асоціації підкреслюють, що непродовольчі магазини, які спеціалізуються на торгівлі кормами для тварин, ветаптеки та ветеринарні клініки мають бути включені до переліку важливих об'єктів, які мають залишатися відкритими протягом карантину.

Про це йдеться у заяві ЄБА.

"Безумовно, бізнес розуміє важливість таких жорстких запобіжних заходів у даній ситуації. Водночас, не можна не згадати про вплив таких обмежень на домашніх тварин. За орієнтовними підрахунками, у кожного третього українця є домашні улюбленці, тому наслідки можуть торкнутися більше 10 мільйонів тварин.

У продуктових магазинах, які продовжують свою роботу, асортимент кормів доволі обмежений, а спеціалізовані корми для підтримки здоров'я тварин – взагалі відсутні. Крім того, домашні тварини, особливо собаки, потребують планової вакцинації від інфекційних хвороб типу сказу, чуми, лептоспірозу, гепатиту та інших", – йдеться у повідомленні.

"Подібно до того як продовольчі магазини та лікарні підтримують необхідне забезпечення товарами першої необхідності та медичним доглядом за людьми, підприємства, які надають товари або послуги з догляду за домашніми тваринами, повинні продовжувати роботу, щоб забезпечити безперервний догляд за тваринами.

Звичайно, онлайн-торгівля зможе частково задовольнити потреби власників домашніх тварин, проте варто розуміти, що не у всіх до неї є доступ. Особливо складною є ситуація в регіонах та маленьких містах і селах", – зазначив координатор Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації Дмитро Кирилюк.

Нагадаємо, що в поліції анонсували більш жорсткі заходи для порушників умов карантину.

Рада ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Завтра по Україні курсуватимуть автомобілі з гучномовцями, які будуть інформувати громадян про умови карантину.

Радимо читати інформацію про карантинні заходи та коронавірус на сайті Кабінету міністрівМіністерства охорони здоров'я, а також у телеграмі МОЗ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: