fbpx
Сьогодні
17:08 18 Бер 2020

ЄС висунув звинувачення Росії через коронавірус

Російські медіа розгорнули значну кампанію з дезінформації, спрямовану проти Заходу, щоб погіршити вплив коронавірусу, створити паніку та посіяти недовіру в західних суспільствах.

Такі твердження містить доповідь Європейської служби зовнішніх зв'язків, повідомляє Reuters.

Інформація поширюється англійською, іспанською, французькою та німецькою, стверджується в доповіді. Фахівці Євросоюзу заявляють про виявлення щонайменше 80 випадків поширення дезінформації.

При цьому Москва поширює фейкові новини не на одну тему, а висуває суперечливі версії, щоб створити щільний інформаційний шум, стверджує доповідь.

Європейська служба зовнішніх зв'язків відмовилася коментувати документ агентству Reuters. Однак представник відомства заявив, що служба перебуває в контакті з основними IT-гігантами, включно з Google, Facebook, Twitter і Microsoft, щоб обговорювати з ними дезінформацію про коронавірус.

Представник Кремля Дмитро Пєсков назвав можливі звинувачення ЄС необґрунтованими. Наприкінці лютого про причетність Кремля до поширення фейків повідомило з посиланням на американських чиновників агентство AFP, тоді речниця МЗС Марія Захарова назвала цю інформацію "навмисним вкиданням".

Нагадаємо, Євробачення-2020 перенесли на наступний рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: