fbpx
Сьогодні
19:01 18 Бер 2020

У Києві можуть частково відкрити метро: які умови

Метрополітен Києва може частково відновити роботу.

Про це сказав секретар Київради Володимир Прокопів.

Для цього, за його словами, Київрада розробляє план спецзаходів:

  • має бути звернення місцевих депутатів до Кабміну, щоб внести зміни до постанови про обмеження пасажирських перевезень,
  • має бути рішення Київради.

Проте, коли саме метро може запрацювати знову, політик не уточнив.

"Закриття метро для міста є величезною проблемою. Це дає дотакове навантаження на громадський наземний транспорт", – додав пан Прокопів.

Про метрополітен

Кияни! Ми чуємо ваші скарги щодо закриття метро. Непрацюючий метрополітен – величезна проблема для міста. Але київська влада змушена виконувати постанову Кабінету міністрів. Особисто я проти того, щоб метрополітен був повністю закритим. Зараз разом із колегами ми напрацьовуємо план спецзаходів, щоб метро все-таки запрацювало, але з деякими обмеженнями. Метрополітен повинен обслуговувати людей, які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста. У столиці існує ще одна проблема. Близько половини медбратів та медсестер київських лікарень доїжджають на роботу із сусідніх областей. Ці люди критично необхідні нам на своїх робочих місцях. Через це ми також розробляємо програму для Київпастрансу, аби місто змогло забезпечити підвіз цих людей на роботу і з роботи.#Прокопів #київрада #менджерстолиці #карантин #метро #київ

Posted by Володимир Прокопів on Wednesday, March 18, 2020

 

При цьому Шмигаль заявив, що уряд не скасовуватиме рішення про закриття метро у Києві, Дніпрі та Харкові через поширення коронавірусу.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Читайте також, ранок столиці без метро: автобуси і трамваї переповнені, на дорогах затори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: