fbpx
Сьогодні
16:42 18 Бер 2020

Кабмін розширює державну підтримку мікро та малого підприємництва, - Шмигаль

Кабінет Міністрів розширює державну підтримку мікро та малого підприємництва. Тепер до програми "Доступні кредити "5-7-9%" зможуть долучитися більше учасників.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд не має права обмежуватись сьогодні тільки боротьбою з коронавірусом. Ми маємо готувати країну до інших викликів. Як то світова криза, і як наслідок – можлива економічна криза в Україні.

Тому Кабінет Міністрів розширює державну підтримку мікро та малого підприємництва. Тепер до програми "Доступні кредити "5-7-9%" зможуть долучитися більше учасників.

Ми збільшили максимальну суму кредиту за програмою з 1,5 млн до 2 млн гривень, дозволили кредитувати придбання комерційної нерухомості. Нові правила дозволяють надавати кредити бізнесу, який працює за франшизою та використовувати до 25% кредитних коштів на поточні потреби – так звані обігові кошти", – написав він.

Він зазначив, що усі ці зміни покращать можливості малих підприємців розширити власний бізнес, а початківцям – спростять роботу з організації власної справи.

Нагадаємо, що Рада ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Верховна Рада ухвалила закон щодо запобігання і поширення коронавірусу в Україні.

Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування та розважальні центри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: