fbpx
Сьогодні
10:02 17 Бер 2020

Українців забирають із Єгипту, Польщі, - МЗС

Українців почали вивозити з Єгипту, на Шрі-Ланці застрягли більше сотні громадян і їх буде більше, з Польщі українців забирають автобусами.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Facebook.

Очільник МЗС коротко описав ранок закордонних справ та ситуацію з українцями, які застрягли в інших країнах.

"Шрі-Ланка – 105 громадян застрягли. Але їх буде явно більше. Дізнаємося про нових наших співвітчизників там. Займаємося ними. Посольство доповідає мені про вжиті кроки.

Єгипет – SkyUp Airlines почав вивозити наших людей з Шарму, за що компанії подяка. Зранку вже 5 літаків на Бориспіль, 1 – на Львів. Консул допомагає. Спільно з Владиславом Криклієм (міністр інфраструктури – ред.) працюємо з туроператорами та авіакомпаніями, щоб допомогти нашим громадянам.

Польща – вирішуємо з головами деяких обласних держадміністрації питання виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні. Завдяки домовленостям наших прикордонників (подяка Сергію Дейнеко та його колегам) з польськими наші автобуси заїжджають в Польщу, збирають наших людей і перевозять їх на територію України. Консули допомагають, в окремих випадках працюють прямо на кордоні".

Верховна Рада ухвалила закон щодо запобігання і поширення коронавірусу в Україні.

Важливо: Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування та розважальні центри.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: