fbpx
Сьогодні
17:04 17 Бер 2020

У Відні застрягли 360 українців, посол прокоментував

Близько 360 українців не можуть вилетіти з Відня через скасування авіарейсів і закриття кордонів.

Про це LB.ua повідомили пасажири, які перебувають зараз в аеропорту.

Складну ситуацію з відправленням людей з Відня підтверджує і посол України в Австрії Олександр Щерба.

За його словами, вчора було скасовано вечірній рейс Австрійських авіаліній в Україні та ранкові – компаній МАУ і WizzAir. В аеропорту працює дипломат посольства Володимир Савченко. Складають списки тих, хто вимагає евакуації.

"На жаль, не вдалося домовитися з австрійськими авіалініями про виконання хоча б одного вечірнього рейсу сьогодні з Відня на Київ. Але не опускаємо рук", – написав посол 16 березня у фейсбуці.

При цьому зазначив, що вчора з Відня вдалося відправити останній рейсовий автобус з українцями. Через закриття кордону Угорщиною наземна евакуація також наразі неможлива, зазначив посол.

"Австрія, ранок 17.03. Угорщина закрила вночі кордон. Тобто останній наземний коридор перекрито. Чекаємо на новини про чартери на європейські столиці. Дипломати в аеропорту. Всі в очікуванні", – написав Щерба у фейсбуці.

Апдейт Австрія ранок 17.03. Угорщина закрила цієї ночі кордон. Себто останній наземний коридор перекритий. Чекаємо новин щодо чартерів на європейські столиці. Дипломати в аеропорту. Всі в очікуванні.

Posted by Alexander Scherba on Tuesday, March 17, 2020

"Апдейт станом на 15:00 17 березня. Люди, які знаходяться поруч з Посольством (автомобілісти, які не добралися до України) стомлені, але нагодовані, з можливістю скористатися туалетом. Доступ на територію я дозволив. Одну жінку в аеропорту повезли до лікаря (розійшлися шви). Українці Відня везуть в посольство спальні мішки та килимки (дякуємо!). Люди в аеропорту закипають. Просимо Австрійські авіалінії направити до Києва літак з українцями, які не потрапили на їхні скасовані рейси. Поки безуспішно. Ну і найголовніше – чекаємо на інформацію щодо чартерів на європейські столиці. Я розумію, що це питання дуже затягнулося, але впливу на це не маємо. Чартер буде. Коли – поки не відомо", – написав він свіжу інформацію.

Апдейт станом на 15:00 17 березня. Люди, які знаходяться поруч з Посольством (автомобілісти, які не добралися до…

Posted by Alexander Scherba on Tuesday, March 17, 2020

За словами однієї з пасажирок, які перебувають в аеропорту, евакуації дехто очікує з 15 березня. Серед них – одеситка Анастасія Жуня, яка записала звернення.

За словами дівчини, людей розселили в готелі. На відео – люди перебувають у холі одного з них.

Частина людей залишилася в аеропорту, посольство, за їхніми словами, забезпечило всіх спальними мішками.

Людей, які очікують евакуації, закликали дотримуватися карантинних заходів і для уникнення штрафів розійтися на відстань не менш ніж 1 метра.

Нагадаємо, в Укрзалізниці пояснили, що робити, якщо не встиг повернути квиток на скасований рейс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: