fbpx
Сьогодні
15:53 17 Бер 2020

У МЗС пояснили, що робити українцям, які повертаються з Польщі

В МЗС України роз'яснили, що робити громадянам України, які намагаються повернутися з Польщі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в оперативній інформації міністерства щодо коронавірусу.

"Постарайтеся добратися до пунктів пропуску для автомобільного сполучення, що наразі працюють у цілодобовому режимі: "Ягодин-авто" (з польської сторони – "Дорогуськ"), "Рава-Руська" ("Гребенне"), "Краківець" ("Корчова"). Там працюють українські консули", – зазначили в міністерстві.

"Зараз опрацьовується можливість введення додаткових рейсів міжнародного сполучення на маршрутах Варшава – кордон. Польська сторона запевнила про лояльне ставлення до наших громадян в питанні порушення ними міграційних правил країни у випадку завершення терміну дії дозвільних документів на перебування", – йдеться у повідомленні.

Українцям слід перевірити, чи звернулися вони до посольства чи консульства у Польщі електронною поштою чи за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці.

"Також можна звернутися на сторінках посольства і консульств у соцмережах. Повідомте ваші ім'я та прізвище, місце перебування та готовність до повернення в Україну. Зверніть увагу, що наразі телефонні лінії перевантажені, тому оптимальний варіант – надіслати електронного листа з вашими даними", – сказано у повідомленні.

Українці також можуть зареєструватися у системі ДРУГ і таким чином повідомити МЗС та закордонні дипломатичні установи України про своє перебування у Польщі. "Це допоможе отримувати термінові важливі повідомлення, зокрема – про можливі шляхи повернення", – підкреслили у відомстві.

"Чекайте на подальші інструкції щодо формування груп для повернення в Україну. Ситуація аналізується в режимі 24/7 і розробляються плани евакуації громадян України", – заявили в МЗС.

У ніч з 16 на 17 березня до України переправили близько 3,4 тисячі українців, які застрягли у Польщі.

За інформацією посольства України у Польщі, загалом евакуації очікують майже 2 тисячі громадян України.

Раніше міністр інфраструктури Криклій запевнив, що всіх українських туристів Україна постарається повернути додому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: