fbpx
Сьогодні
21:44 17 Бер 2020

У "Голосі" розкритикували запроваджені Кабміном карантинні заходи

Фото Reuters

Нардеп від "Голосу" Ольга Стефанишина вважає, що медичні маски в транспорті це неправильний захід у протидії коронавірусу.

Про це нардеп від "Голосу" Ольга Стефанишина заявила Еспресо.TV.

"ВООЗ рекомендує одягати маски у першу чергу людям, які захворіли, які мають респіраторні захворювання. Оці маски, які сьогодні будуть змушені одягати всі кияни в транспорті – маски, які по-суті не гарантують жодного захисту", – вважає Стефанишина.

За її словами, маска не захищає від вірусу неінфікованих, адже вірус може потрапити до організму через очі.

"Тому крок київської влади здався мені дуже дивним", – прокоментувала Стефанишина рішення КМДА про обов'язковість масок в громадському транспорті.

"Раціональне використання масок має бути не лише на сторінках рекомендацій ВООЗ , а й в головах чиновників, які такі рекомендації дають", – заявила вона.

"Я б закликала КМДА все ж таке розпорядження скасувати. Сьогодні є дуже багато кроків, які зроблені, деякі з них є дуже правильні, деякі спірні. Але оцей крок здивував. Якщо масок немає, а їх змушують одягати в транспорт – взагалі абсурд. Я дійсно наголошую, що це неправильна,з точки зору здорового глузду, рекомендація взагалі. І через це і через те, що масок дійсно дефіцит таке рішення не є правильним сьогодні", – наголосила депутат.

В Україні офіційно зареєстровано вже 14 заражень коронавірусом, 2 – летальних.

Зазначимо, МОЗ допускає продовження карантину.

Нагадаємо, що уряд під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Головний санлікар розповів, хто контролюватиме кількість пасажирів у транспорті.

Голова комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги Радуцький обіцяє жорсткі перевірки під час карантину.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: