fbpx
Сьогодні
20:32 17 Бер 2020

У Чернівцях скасували пільги на проїзд в громадському транспорті, щоб пенсіонери залишались вдома

У Чернівцях тимчасово скасували пільги на безкоштовний проїзд в громадському транспорті, щоб пенсіонери залишались вдома, бо вони є найбільш уразливими для коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Зазначається, що до стабілізації епідемічної ситуації у Чернівцях призупинено надання пільг на безкоштовний проїзд, таке рішення 17 березня на сесії підтримали 26 депутатів міської ради.

"Це вимушений обмежувальний захід, який спонукатиме людей похилого віку, які є групою ризику і найбільш уразливі до коронавірусу менше пересуватися містом, залишатися дома. Пільговий проїзд у тролейбусах та маршрутках буде відновлено після стабілізації епідемічної ситуації", – каже міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області доставлятимуть продукти і ліки літнім людям.

Крім того, у Чернівецькій області оголошена надзвичайна ситуація через коронавірус. Саме на Буковині зареєстровано 10 випадків зараження коронавірусом.

Відзначимо, що особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди, при цьому рівень смертності зростає в геометричній прогресії приблизно з 65 років.

У Китаї, наприклад, рівень смертності серед інфікованих у віковій групі до 40 років склав 0,2%, але у віці від 70 до 79 років цей показник підвищився до 8%, а з 80 років – до 14,8%.

особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди

Таким чином, в період пандемії коронавируса люди похилого віку повинні бути особливо захищені, тим більше якщо вони страждають хронічними захворюваннями, що підвищують небезпека летального результату. Вхідні в цю групу ризику повинні уникати будь-яких скупчень народу, будь то масові заходи або зустрічі в людних місцях.

Літніх батьків не варто просити доглянути за онуками в разі карантину або в будь-яких подібних ситуаціях. Необхідно також виключити їх походи по магазинах – родичі повинні подбати про те, щоб принести їм продукти на будинок.

короновірус старший вік

Читайте також: Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: