fbpx
Сьогодні
18:25 17 Бер 2020

"Слуга Народу" запустила онлайн-платформу для подачі заявок на участь у місцевих виборах

Фото: Главком

Київський обласний штаб «Слуги Народу» запустив онлайн-платформу для подачі заявок на участь у місцевих виборах.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу політсили.

16 березня розпочав роботу сайт zekomandaregion.kiev.ua. Тепер всі, хто бажає, можуть висунути свого кандидата на посаду депутата Київської обласної ради або будь-якої місцевої ради, або голови будь-якої ОТГ Київщини.

Також на сайті можна подати заявку на участь у роботі обласного штабу та його місцевих осередків.

Висування кандидатів відбувається за наступним алгоритмом:

  • Ініціативна група представників громади (не менше 10 осіб) заповнює онлайн-анкету кандидата, вказуючи власну мотивацію його висування та свої контактні дані. Претендент у кандидати від «Слуги Народу» не може висунути сам себе.
  • До анкети додається мотиваційний лист, написаний самим кандидатом, з його контактними даними.
  • Після обробки анкети обласним штабом «Слуги Народу» з претендентом на кандидата та представниками ініціативної групи зв`язуються представники штабу, щоб отримати підтвердження ініціативи та достовірності анкети.
  • Кандидат проходить співбесіду з представниками штабу, які є уповноваженими партією на затвердження кандидатур на місцевих виборах.
  • Всі кандидати, що пройшли попередні етапи відбору, мають пройти публічні праймеріз.

За умови проходження всіх етапів кандидат висувається від партії «Слуга Народу» на місцевих виборах рішенням відповідного органу.

Вступити до обласного штабу в якості волонтера може кожен бажаючий, який персонально заповнить відповідну анкету на сайті. Перевірка достовірності анкети відбувається за тим же алгоритмом, що й анкета на кандидата – крім праймеріз. Рішення про залучення волонтерів до роботи обласного штабу або його регіональних осередків ухвалює уповноважений співробітник штабу.

Як зазначив на пресконференції минулого четверга голова партії «Слуга Народу», перший заступник голови парламентської партійної фракції Олександр Корнієнко, відбір кандидатів відбуватиметься виключно за означеним алгоритмом.

Куратори Київського обласного штабу, народні депутати Олександр Дубінський та Артем Культенко, наголосили, що в межах відбору кандидатів на місцевих виборах також будуть задіяні дані з програми «Ліфт» Президента Володимира Зеленського, які було подано до 16 березня 2020 року.

За результатами відбору кандидатів із лідерів окружних праймеріз буде сформований список «Слуги Народу» до Київської обласної ради.

Також планується запуск програм із навчання для майбутніх депутатів місцевих рад та голів ОТГ.

Відповідно до планів, аналогічні сайти мають бути створені в кожній області – для залучення кандидатів на місцеві вибори та волонтерів штабів партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: