fbpx
Сьогодні
10:44 17 Бер 2020

Міністром економіки став Ігор Петрашко: що про нього відомо

Депутати Верховної Ради на позачерговому засіданні 17 березня проголосували за призначення на посаду міністра економіки, торгівлі та сільського господарства економіста з понад 20-річним стажем Ігоря Петрашка

Кандидатуру Петрашка підтримало 243 нардепів.

Зазначимо, влада відмовилась від планів розділити відомство на дві частини — Міністерство економіки та Міністерство аграрної політики — й залишить його у нинішньому вигляді.

У своєму виступі в Раді Ігор Петрашко розповів, що вплив коронавірусної інфекції на українську економіку буде видно через 3-6 місяців.

"Україна зараз входить у дуже складну економічну ситуацію. Кажуть, що криза завжди є очікуваною, але завжди стаються непередбачені фактори. Таким фактором став коронавірус і насправді ми будем бачити основні результати не зараз, а десь через 3-6 місяців. Це вперше, коли світова криза спричинена не фінансовими факторами, а буде промислова і сервісна. Тобто, ми будемо очікувати, що Евросоюз і США і України постраждають, в першу чергу, з виробництва", – сказав він.

За його словами, зараз потрібно допомогти середнім і великим бізнесам, які мають зараз виробництво.

Що відомо про нового міністра економіки, торгівлі та сільського господарства?

Ігор Петрашко

Ігор Петрашко закінчив Львівський національний політехнічний університет за спеціальністю бізнес-адміністрування, а також має диплом МВА бізнес школи при університеті Вандербільта у США.

Починаючи з 1996 року, Петрашко працював у різноманітних американських, російських і українських компаніях, які надавали послуги з консалтингу та працювали у сфері інвестиційних послуг.

За даними сайту latifundist, Ігор Петрашко у 2004-2007 роках працював спочатку у московському, а потім у київському представництві компанії Ernst&Young, працював в інвестиційній компанії "Тройка Диалог Украина", до 2013 року очолював департамент корпоративного бізнесу "Сбербанка России".

З квітня 2013 року працював в агрохолдингу Ukrlandfarming, власником якого є Олег Бахматюк. Останній переховується та має заборгованість перед державою на суму майже 30 млрд грн.

4 березня Рада проголосувала за новий Кабмін.

Нагадаємо, що новим прем'єр-міністром України став Денис Шмигаль.

Повідомлялося, що Зеленський у Раді назвав причини відставки Кабміну Гончарука.

Читайте також:

Уряд Шмигаля: що відомо про нових міністрів України

Чим запам'яталося прем'єрство Гончарука?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: