fbpx
Сьогодні
12:26 17 Бер 2020

Обвинувачені в розстрілах ексберкутівці, які повернулися після обміну, прийшли до суду, а засідання перенесли

Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» Сергій Тамтура та Олександр Маринченко, яких обвинувачують у розстрілах 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, прийшли у Святошинський райсуд Києва, який мав сьогодні, 17 березня, продовжити розгляд їхньої справи. Однак засідання відклали на 4 червня.

Про це повідомляє Громадське.

Суддя Святошинського суду Сергій Дячук зазначив, що до сьогодні в суду немає будь-якої офіційної інформації щодо подальшої долі відсутніх обвинувачених в суді, здійснення контролю за виконанням обраного раніше судом запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, а також порядку участі обвинувачених в обміні, що відбувся 29 грудня 2019 року. Він додав, що суду все відомо тільки із засобів масової інформації.

"Суд підкреслює, що відсутність цієї офіційної інформації надалі може стати перешкодою для ухвалення судом присяжних інших процесуальних рішень. Суд присяжних, порадившись на місці, зважаючи на запровадженні у державі карантинні заходи, зважаючи на поширення карантинного заходу, вирішив перености засідання на 12 годину 4 червня", — підсумував він.

8 лютого стало відомо, що Олександр Маринченко та Сергій Тамтура — двоє з п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», яких раніше передали на окуповані території у межах обміну утримуваними, — повернулися до Києва.

Як відомо, Маринченка, Тамтуру та їхніх колег Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна обвинувачують у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: