fbpx
Сьогодні
14:47 17 Бер 2020

Міністр інфраструктури буде судитися з авіаперевізниками, які не заберуть своїх туристів з-за кордону

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що влада буде судитися із авіаперевізниками, які не будуть забирати своїх пасажирів з-за кордону, аби компенсувати кошти за їх повернення.

Про це він заявив на брифінгу 17 березня.

"Щодо авіаційних перевізників, які намагаються цією ситуацією скористатися і закрити авіарейси, хочу нагадати всім за Чиказьку конвенцію і хочу сказати, що шановні авіаперевізники, якщо ви продали квитки, то маєте вивозити пасажирів, повертати їх.

Ми в будь-якому разі їх повернемо, але якщо ми повертаємо їх за свій рахунок, ми будемо звертатися з позовними заявами, щоб компенсувати ці кошти.

Тому не спекулюйте на цьому, не підвищуйте вартість".

Він додав, що уряд прийняв постанову щодо врегулювання ціноутворення, щоб уникнути спекуляцій на цінах за авіаквитки.

Криклій запевнив, що всіх українських туристів Україна постарається повернути додому.

За його словами, 16-17 березня аеропорт "Бориспіль" прийняв та відправив понад 56 літаків. Більше за все наші громадяни поверталися з Єгипту, зокрема з Шарм-ель-Шейху.

Міністр пояснив, що авіасполучення в Україні працюють за наступним принципом: українці та іноземці, які мають посвідки на проживання, а також представники дипустанов можуть в'їхати до України. З України можуть виїхати іноземці.

Дзеркально такі ж принципи застосували й сусідні до України країни.

Криклій додав, що 17-18 березня Україна буде проводити багато рейсів задля повернення українців. Водночас, є окремі випадки, де в готелях за кордоном введено карантинний режим. Консульство з ними на зв'язку. Цим людям додведеться чекати завершення карантинного режиму.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Рада також ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: