fbpx
Сьогодні
18:53 16 Бер 2020

ЄС на 30 днів обмежить в'їзд на свою територію через коронавірус, - заява

У зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2 Європейський Союз планує ввести 30-денне обмеження на в'їзд на територію об'єднання. Під дію обмеження підпадають поїздки до ЄС без поважної причини.

Про це у відеозверненні повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, завдання Євросоюзу — з одного боку, захистити людей від поширення вірусу, а з іншого — забезпечити й надалі безперешкодну торгівлю товарами в межах об'єднання.

Відповідно, одним із заходів ЄС у зв'язку з епідемією SARS-CoV-2 буде виокремлення так званих «зелених магістралей», якими рухатимуться окремі види транспорту — зокрема карети швидкої допомоги, перевізники харчів та інших товарів першої необхідності, а також рятувальники.

Однак, за словами фон дер Ляєн, стримати поширення вірусу вдасться набагато дієвіше, якщо також обмежити подорожі. Відповідно, ЄС радить державам-членам ввести тимчасове обмеження на в'їзд строком на 30 днів, яке «може бути продовжене в разі потреби».

При цьому, як пояснила президентка Єврокомісії, під заборону не потраплять люди, що постійно проживають у ЄС, громадяни країн-членів ЄС, що нині перебувають за кордоном, члени їхніх родин і дипломати. Крім того, в'їзд до Євросоюзу дозволять медикам і дослідникам, а також людям, що перевозять товари, і прикордонникам.

Слід зазначити, що йдеться лише про проєкт рішення: його виконання покладено на держави-члени, а не на євроінституції, як це випливає зі слів Урсули фон дер Ляєн.

Як зазначає Euronews, на вівторок, 17 березня, планується нарада у форматі відеоконференції між лідерами усіх країн-членів ЄС, де, найімовірніше, і розглянуть це питання.

Нагадаємо, що Зеленський терміново звернувся до українців через коронавірус.

Кабінет міністрів запровадив національний карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

Як поширюється COVID-19 в режимі реального часу у світі та Україні – дивіться онлайн-мапу "Рубрики".

В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу COVID-19. В Україні від коронавірусу померла перша людина – 71-річна жінка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що обмеження в Україні можуть бути ще жорсткішими.

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України.

Постійні оновлення на сторінці гарячої теми тут: #коронавірус.

Важливі статті:

Як країни вводять карантин та надзвичайний стан через пандемію

Корономіка: як епідемія коронавірусу загрожує світовій економіці?

Що робити під час карантину: практичні (та не дуже) поради

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус 

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: