Новини

У КМДА заявили, що приватні клініки можуть помилитися з діагнозом на коронавірус

Правоохоронці будуть розбиратися з тими, хто проводить тести на коронавірус за завищеними цінами чи продає псевдоліки від Covid-2019.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на брифінгу у КМДА на запитання про те, що в одній із приватних клінік можна зробити тест за півтори тисячі.

Поворозник: "Цією клінікою (імовірно, йдеться про EuroLab, де за 1600 грн можна зробити тест) було поставлено кілька позитивних проб – після того, як вони пройшли референс-лабораторію, вони всі були анульовані.

Зараз не можна спекулювати. В умовах тотального дефіциту хтось пробує заробити якісь шалені кошти. На це однозначно будуть реагувати правоохоронні органи – у тому числі і на тести у півтора тисячі, і на спроби продавати ліки від коронавірусу, яких на сьогодні не існує".

У КМДА нагадали, що місто закупило швидкі тестсистеми для первинного виявлення коронавірусу. Близько 5 тисяч тестів розподілені між 7 лікарняними закладами. Однак ці тести – виключно для тестування у лікарнях, бо аналіз пов'язаний із забором крові.

Крім того, швидкий тест не дає 100%-ї точності – тому дослідження мають включати у себе і огляд лікаря, і прослуховування. А в разі позитивного тесту відповідний біоматеріал надсилають на ретельніший аналіз.

Паворозник також сказав: "На сьогодні на вечір очікуємо ще майже 4 тис. тестів для лікувальних закладів міста Києва".

Він зазначив, що на митній території України вже є 100 тестів, які дають результат з аналізу слини.

"Спочатку були з крові, тепер є й зі слини. Ми їх протестуємо, і до кінця тижня у нас буде також достатня кількість тестів для визначення захворювання коронавірусом", – сказав він.

У Києві з 17 березня закриють заклади торгівлі, ресторани, спортзали, окрім продуктових магазинів, банків, аптек та АЗС.

Де в Києві можна пройти експрес-тест на коронавірус: список лікарень.

Свіжі дописи

  • Новини

Щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 громадянам, – Держприкордонслужба

Прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Останні масовані ворожі атаки завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів, – Галущенко

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

В окупованому Бердянську знищили організатора катівні, – ГУР

Українська розвідка підтвердила, що у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області ліквідували зрадника - організатора катівні.… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Харків: є поранені, пошкоджено інфраструктуру

Російські війська на Великдень, 5 травня, атакували центр Харкова. У результаті обстрілу - багато поранених.… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували намагання рф провести першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри російської федерації провести військовий призов на окупованій нею частині… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.