fbpx
Сьогодні
19:53 16 Бер 2020

У Чернівецькій області доставлятимуть продукти і ліки літнім людям

У Чернівецькій області одиноким особам похилого віку та людям, які перебувають у складних життєвих обставинах, продукти та ліки доставлятимуть спеціальні мобільні групи.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

"На засіданні штабу з попередження коронавірусу COVID-19 15 березня обговорено примірний стандарт надання соціальної підтримки одиноким особам похилого віку та людям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Саме ця категорія громадян є найбільш вразливою для коронавірусної інфекції", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в області буде актуалізована інформація про кількість осіб зазначеної категорії, визначена їх потреба в дезінфікуючих засобах, продуктах і медикаментах, а також спроможність у власному забезпеченні, за підтримки родичів, волонтерів та громадських організацій.

"Доручено створити мобільні робочі групи, які відвідуватимуть одиноких громадян, аби забезпечити їх необхідними деззасобами, продуктами харчування, ліками. Доручено також розробити план співпраці між сімейними лікарями і місцевими надавачами соціальних послуг та долучити до спільної роботи представників громадських організацій, волонтерів", – повідомили в ОДА.

Нагадаємо, у Чернівецькій області оголошена надзвичайна ситуація через коронавірус. Саме на Буковині зареєстровано 4 випадків зараження коронавірусом.

Відзначимо, що особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди, при цьому рівень смертності зростає в геометричній прогресії приблизно з 65 років.

У Китаї, наприклад, рівень смертності серед інфікованих у віковій групі до 40 років склав 0,2%, але у віці від 70 до 79 років цей показник підвищився до 8%, а з 80 років – до 14,8%.

особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди

Таким чином, в період пандемії коронавируса люди похилого віку повинні бути особливо захищені, тим більше якщо вони страждають хронічними захворюваннями, що підвищують небезпека летального результату. Вхідні в цю групу ризику повинні уникати будь-яких скупчень народу, будь то масові заходи або зустрічі в людних місцях.

Літніх батьків не варто просити доглянути за онуками в разі карантину або в будь-яких подібних ситуаціях. Необхідно також виключити їх походи по магазинах – родичі повинні подбати про те, щоб принести їм продукти на будинок.

короновірус старший вік

Читайте також: Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: