fbpx
Сьогодні
16:07 15 Бер 2020

Зеркаль прокоментувала домовленості України з Росією у Мінську

Фото Фото: Marina Pashchenko / Facebook

Колишня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль прокоментувала домовленості України з Росією у Мінську

Для оцінки ситуації, вона процитувала відомого аналітика Кансіла.

"Атлантік Кансіл зібрав думки щодо домовленостей останнього тижня у Мінську. І я дякую за можливість висловитися щодо цього.

Текст написано та опубліковано англійською, тому надаю переклад.

«Починаючи з 2014 року, Росія постійно нав'язує логіку, що втілює їхні ключових принципи "нас там немає" та "спіймай нас, якщо зможеш". Ці наративи взаємопов'язані і не повинні розглядатися окремо.

Проте, незважаючи на всю їхню юридичну гімнастику та постійні заперечення, нам вдалося довести, що Росія є агресором і, що пряме військове зіткнення між російськими збройними силами та українськими, є безпосереднім свідченням існування міжнародного збройного конфлікту на сході України, щонайменше з 14 липня 2014 року. Саме зважаючи на характер конфлікту, Росія і є учасницею Мінських домовленостей, Тристоронньої контактної групи, а також у переговорів у Нормандському форматі.

Дотримуючись власноі логіки, Москва завжди наполягала на прямих переговорах між Києвом з одного боку та так званими ДНР / ЛНР з іншого.

Створення Консультативної ради – це не прямі переговори. Однак це вже є серйозним лакмусовим випробуванням для українського суспільства щодо його готовності прийняти перетворення Росії з агресора на спостерігача чи, ще більш лицемірного, посередника. Історія інших конфліктів показує, що такий перехід не може вирішити конфлікт. Що це може, по-перше, цементувати російську логіку «внутрішнього конфлікту», по-друге, допомогти РФ уникнути своєї відповідальності за міжнародні протиправні діяння та злочини, вчинені на українській землі", – коментує Зеркаль.

Нагадаємо, у ЗМІ заявили, що у Мінську підписано домовленості про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача, опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Через це депутати "Слуги народу" висунули Зеленському вимогу.

У "Слузі народу" вже офіційно заявили, що ніяких остаточних рішень у Мінську не ухвалено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: