fbpx
Сьогодні
19:52 15 Бер 2020

У Ватикані на Страсний тиждень на богослужіння не пускатимуть паломників

У Ватикані усі богослужіння під час Страсного тижня відбуватимуться без присутності паломників, але транслюватимуться онлайн.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Префектура Папського дому повідомила, що богослужіння Страсного тижня у Ватикані відбуватимуться без участі паломників, а до 12 квітня загальні аудієнції Папи Римського та молитва "Ангел Господній" відбуватимуться онлайн та по телебаченню.

"Підтверджено проведення всіх запланованих на пасхальне тридення богослужінь. Наразі вивчається спосіб їх проведення та участі в них, що враховуватиме заходи безпеки, впроваджені з метою запобігання поширенню вірусу. Про ці способи буде повідомлено після їхнього остаточного визначення, беручи до уваги розвиток епідеміологічної ситуації", – повідомили у Ватикані.

8 березня Папа Римський Франциск порушив багатовікову традицію і вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян не з Апостольського палацу, а за допомогою інтернет-трансляції. Метою такого кроку стало запобігання поширенню коронавірусу.

Християни західного обряду цьогоріч святкуватимуть Великдень 12 квітня. Християни східного обряду – на тиждень пізніше, 19 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: