fbpx
Сьогодні
17:06 15 Бер 2020

Офіційно: "Укрзалізниця" припиняє міжнародне пасажирське сполучення

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що Укрзалізниця у ніч проти 17 березня повністю припиняє міжнародні залізничні перевезення.

Про це Криклій написав у Facebook.

Він повідомив, що Укрзалізниця припиняє міжнародні пасажирські залізничні перевезення з 17 березня до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом COVID-19, або до ухвалення відповідних постанов уряду. Водночас, внутрішнє залізничне пасажирське сполучення наразі здійснюється у штатному режимі.

"Міжнародні залізничні вантажні перевезення, згідно рішення уряду, продовжуються. Укрзалізниця постійно вживає заходи з протидії занесенню і поширенню в Україні нового коронавірусу. Зокрема, здійснюється регулярне вологе прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, пасажирських вагонів на шляху прямування та в пунктах обороту", – написав Криклій.

За його словами, щогодини проводиться додаткова дезінфекція у місцях найбільшої концентрації пасажирів. Також забезпечено виділення, обладнання і належний стан санітарних тупиків для проведення карантинних заходів на випадок епідемічних ускладнень у поїздах; проведені інструктажі членів поїзних бригад з питань виявлення та профілактики захворювань; на вокзалах облаштовуються приміщення для тимчасової ізоляції хворих з ознаками інфекції.

Зазначимо, голова ДПСУ заявив, що Кабмін поки не прийняв рішення щодо обмеження перетину КПВВ на Донбасі.

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України.

В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що МЗС України наполегливо рекомендує громадянам не їздити за кордон.

В Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: