fbpx
Сьогодні
12:04 15 Бер 2020

КПВВ "Станиця Луганська" на Донбасі закриють на два тижні

Фото Reuters

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" закриють на два тижні. 

Про це повідомили в Луганській облдержадміністрації на сторінці в Facebook.

"З 16 березня за наказом командувача Об'єднаних сил на контрольних пунктах в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих частин Луганської та Донецької областей на два тижні забороняється перетин КПВВ в обох напрямках. Виняток на повернення на українську частину робиться тільки для громадян, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній Україні території. Пропуск до тимчасово окупованих регіонів – лише для громадян, які там проживають", – йдеться в повідомленні.

"Піти на такі жорсткі заходи змушують обставини: щодня тільки КПВВ "Станиця Луганська" перетинають близько 15 тис. осіб. Тож загроза занесення і розповсюдження коронавірусу з непідконтрольних територій надвисока. Завдяки вжитим заходам безпеки, нам вдається утримувати ситуацію під контролем – жодного випадку захворювання Covid-19 в області не зафіксовано", – прокоментував закриття КПВВ глава області Сергій Гайдай.

Він зазначив, що громадянам, які повинні були пройти верифікацію в органах соціального захисту в цей період, не варто хвилюватися – термін буде подовжено. Соціальні і пенсійні виплати припинятися не будуть.

Зазначимо, голова ДПСУ заявив, що Кабмін поки не прийняв рішення щодо обмеження перетину КПВВ на Донбасі.

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України.

В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що МЗС України наполегливо рекомендує громадянам не їздити за кордон.

В Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: