fbpx
Сьогодні
13:10 15 Бер 2020

Грета Тунберг закликала проводити кліматичні страйки онлайн через коронавірус

Шведська кліматична активістка Грета Тунберг закликала своїх послідовників взяти участь у "цифровому страйку", а не протестувати натовпами через спалах коронавірусу.

Тунберг закликала своїх послідовників "робити те, що кажуть експерти" і "об'єднуватися навколо експертів і науки", уникаючи масових зібрань у спробі запобігти зростанню випадків коронавірусу по всьому світу, передає Reuters.

"Ми, молоді люди, найменш постраждали від цього вірусу, але важливо, щоб ми діяли солідарно з найбільш вразливими і щоб ми діяли в інтересах нашого суспільства", – заявила вона.

Активістка назвала кліматичну кризу "найбільшою кризою, з якою коли-небудь стикалося людство", але додала, що "поки… ми повинні будемо знайти нові способи підвищення обізнаності громадськості і виступати за зміни, які не залучають занадто великі натовпи".

Тунберг рекомендувала послідовникам публікувати свої фотографії з п'ятничних страйків, з хештегами #DigitalStrike і #ClimateStrikeOnline.

Активісти з усього світу брали участь у кліматичних страйках по п'ятницях, у партнерстві з FridaysForFuture, після того, як Тунберг запустила рух у серпні 2018 року.

Але коронавірус, яким було заражено понад 120 тисяч людей по всьому світу, змусив фахівців охорони здоров'я рекомендувати уникати великих скупчень людей.

Варто зазначити, що багато активістів прислухалися до Грети і взяли участь в онлайн-протесті.

 

Читайте, як країни вводять карантин та надзвичайний стан через пандемію коронавірусу 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: