fbpx
Сьогодні
14:51 14 Бер 2020

Єрмак пояснив, чому Україна не може вийти із Мінських домовленостей

Голова Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, чому Україна не може в односторонньому порядку вийти із Мінських домовленостей.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

За словами Єрмака, Мінські домовленості лежать в основі санкційних рішень єропейських та інших країн щодо Росії.

"Це єдиний документ (з урегулювання конфлікту на Донбасі, – ред.), який на сьогодні існує… Багато питань до цього документу. Але він сьогодні є, його також підтримала Рада Безпеки. Він лежить в основі санкційної політики наших країн-партнерів. І багато з них дуже часто нам говорять: "Якщо ви бажаєте вийти з Мінську, якщо ви не збираєтеся виконувати Мінські домовленості – скажіть. Але попереджаємо вас, що це буде мати дуже потужний результат щодо подовження санкцій", – сказав Єрмак.

Він зазначив, що у цих документах є чітка умова – що Україна повинна погодити три документи нових законодавчих актів із представниками окупованих територій.

"Там так написано. Протягом шести років єдиними представниками територій, які не є учасниками ТКГ, але є присутніми, були люди з так званих "ЛНР" і "ДНР", з якими ми, як влада, говорити не збиралися і не збираємося. Тому що вони не визнані навіть Росією", – сказав глава ОП.

Нагадаємо, у ЗМІ заявили, що у Мінську підписано домовленості про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача, опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Через це депутати "Слуги народу" висунули Зеленському вимогу.

У "Слузі народу" вже офіційно заявили, що ніяких остаточних рішень у Мінську не ухвалено.

У Києві біля Офісу Президента України також вийшли на акцію протесту "Не допустимо Мінської зради".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: