fbpx
Сьогодні
09:53 14 Бер 2020

Відтоку депозитів з банків немає, але банки до цього готові, - НБУ

У банківській системі України є близько 200 мільярдів гривень надлишкової ліквідності у гривні та 9 мільярдів доларів у валюті. Банки наразі готові до ймовірної фінансової кризи, хоча відтоку депозитів не відбувається.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій під час брифінгу з питань монетарної політики 12 березня.

«Банківська система сьогодні супер ліквідна. Загалом ліквідність сягає 200 мільярдів гривень у національній валюті та 9 мільярдів доларів в іноземній. Цього достатньо, щоб задовольнити попит. Наприклад, попит відтоку депозитів, якщо такий буде», — повідомив Чурій.

Водночас він зазначив, що наразі такого відтоку депозитів з банківської системи не відбувається. Банки працюють у звичному режимі роботи.

Разом з тим, навіть у разі настання кризи, банківську систему готові підтримати у Нацбанку за допомогою кредитів рефінансування.

Довідка. Ліквідність — це здатність банків у короткотерміновій перспективі розраховуватися за своїми зобов'язаннями перед клієнтами та кредиторами. Ліквідністю ще називають обсяг готівки та коштів на рахунках (високоліквідних активів), які банк може швидко конвертувати у виплати грошей клієнтам.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк скеровуватиме гривні на 14-денний карантин через коронавірус.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що НБУ розробить "антикоронавірусну" кредитну програму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: