fbpx
Сьогодні
22:27 13 Бер 2020

Зеркаль прокоментувала скандальні заяви Сивохи

Колишня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль прокоментувала заяви радника секретаря РНБО Сергія Сивохи щодо Донбасу.

Про це вона написала у Facebook.

"Сумно, навіть гірше. Замість кропіткоі роботи з об'єднання суспільства його продовжують розривати на шматки і послідовно насаджувати наратіви російської пропаганди. Чи свідомо це робиться? Вже зрозуміло, що так. А от у чому сенс цього і, які наслідки це матиме для країни?

Звичайно, можна відвернути увагу міжнародного співтовариства від російської агресії, незаконної анексії Криму та окупації частини сходу України, замінити ці дії на "внутрішній конфлікт" і чекати на мир, але це матиме трагічні наслідки для суспільства та України як держави", – пише Зеркаль.

Вона зазначила, що дуже небезпечним є і намагання створити у суспільстві образ такого собі "опонента миру" з усіх, хто проти втрати суб'єктності України. Водночас, Зеркаль впевнена, що українське суспільство не хоче миру за будь-яку ціну і не збирається жертвувати своїм суверенітетом та свободою.

"Тим часом, Україна зникає як суб'єкт публічної сфери, що має свою політику, інтереси і порядок денний.

Українці завжди боролися за свободу та гідність, в цьому і полягає головна відмінність між Україною і Росією. У нас різні політичні культури. Саме тому і виникає постійне протистояння дискурсу свободи і дискурсу не-свободи, яке є ціннісним протистоянням двох систем, двох різних способів життя та різних систем, які знаходяться у гострому зіткненні.

Росія – це не проблемний сусід, з яким можна домовитися, "просто переставши стріляти", а "екзистенційний ворог", метою якого є повне знищення Української держави", – резюмує Зеркаль.

Раніше повідомлялося, що ветерани АТО зірвали презентацію платформи примирення Сивохи.

Правоохоронці затримали 15 хлопців, які напали на Сивохо.

На Сивоху написали заяву про держзраду, а майже всіх активістів відпустили після сутички.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав неприпустимими дії активістів, які зірвали презентацію "Національної платформи примирення та єдності" його радника Сергія Сивохо.

Загороднюк жорстко прокоментував заяву Сивохи про "внутрішній конфлікт".

Рубрика звернулись до лідерів думок українського суспільства з проханням оцінити ініціативу радника секретаря РНБО щодо діалогу з мешканцями ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: