fbpx
Сьогодні
00:21 13 Бер 2020

"Платформа примирення": на Сивоху написали заяву про держзраду, майже всіх активістів відпустили після сутички

У четвер, 12 березня, Національний корпус направив до Служби безпеки України заяву щодо державної зради з боку колишнього шоумена, радника секретаря РНБО Сергія Сивохи.

Про це повідомили у прес-службі громадської організації.

Приводом для звернення стала спроба презентації Сивохом у Києві так званої «платформи примирення» з прокремлівськими сепаратистами Донбасу.

Як зазначили у Нацкорпусі, згідно ст. 110, 111 КК України, будь-які спроби «налагодження діалогу» з представниками окупаційних адміністрацій та особами, які сприяли окупації українських територій «є державною зрадою і замахом на територіальну цілісність і недоторканність країни».

«Вважаємо, що у діях Сивохи та інших осіб у період збройного конфлікту між Україною і РФ надали іноземній державі допомогу у проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться у заяві.

заява держзрада

Із райвідділку Нацполіції на Московській, 30 у Києві відпустили вісім затриманих активістів. Ще двоє перебувають у відділку

Тим затриманим, яких відпустили не пред'явили жодної підозри. Просто переписали їх паспортні данні та пофотаграфували їх до справи.

За попередніми даними двох людей, які ще перебувають у райвідділку, планують тримати у поліції впродовж доби.

Усередині залишилось ще двоє активістів та ветеранів – Сергій Тамарін та Олександр Волков. Їх затримали за статтею 208 "Затримання уповноваженою особою". Є інформація, що їх збираються протримати одну добу.

13 березня відбудеться суд над затриманими під час сутички на презентації Сергієм Сивохо "платформи примирення", де в нього стався конфлікт із активістами. Про це повідомив Рух опору капітуляції у Facebook.

Раніше повідомлялося, що ветерани АТО зірвали презентацію платформи примирення Сивохи.

Правоохоронці затримали 15 хлопців, які напали на Сивохо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: