fbpx
Сьогодні
16:10 13 Бер 2020

Нацбанк скеровуватиме гривні на 14-денний карантин через коронавірус

Фото glavcom.ua

Нацбанк вирішив скеровувати готівку, що надходить від банків, на два тижні в карантин через поширення у світі коронавірусу.

Про це на брифінгу повідомив голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, гривнева готівка, яка надходить до центрального сховища Нацбанку, буде зберігатися там два тижні — рівно стільки триває інкубаційний період коронавірусу. Такий запобіжний захід — через небезпеку зараження співробітників банку.

Процес обробки готівки в центральному сховищі — це технологічний цикл, як зазначив голова НБУ Смолій, де перераховується вся готівка, утилізується непридатна частина, а решта — повертається в оборот.

"Наш принцип на період коронавірусу буде трохи відрізнятися. Та готівка, яка  надходитиме від комерційних банків, два тижні не буде оброблятися, щоб убезпечити наших працівників", – підсумував він.

Лише після цього періоду зберігання буде проводитися обробка банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин. Банкноти, придатні для повернення в обіг, будуть упаковуватися в пачки і термоусадкову плівку, розповіли в прес-службі Нацбанку.

"На цьому етапі пачки банкнот в термоусадковій печі піддаються температурному шоку (160 градусів за Цельсієм), що теж сприятиме боротьбі з вірусом", – додали в НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: