fbpx
Сьогодні
12:09 12 Бер 2020

В Україну повернулися громадяни, які перебували на круїзном лайнері Grand Princess

Українці, які перебували на ізольованому лайнері Grand Princess, вночі 12 березня повернулися до України — їх помістили в медзаклад на обсервацію.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Сьогодні вночі (12 березня — ред.) до України безпечно повернулися громадяни України, які до цього перебували на судні, відомому як Grand Princess, яке було ізольоване", — сказав він.

Міністр уточнив, що українці пройшли контроль на стан свого здоров'я, і коронавірусу SARS-CoV-2 у них не виявили. Однак як додатковий захід безпеки їх розмістили в один з медичних закладів для продовження обсервації.

На борту круїзного лайнера Grand Princess, який стояв біля узбережжя Каліфорнії та на якому виявили інфікованих коронавірусом, перебували 49 українців.

Він виконував двотижневий круїз із Сан-Франциско на Гаваї й повинен був закінчити рейс 7 березня. Однак його зупинили біля берегів Каліфорнії, коли з'ясувалося, що чоловік з Каліфорнії, який був на судні в лютому під час попереднього круїзу Grand Princess до Мексики, заразився коронавірусом і нещодавно помер.

На борту Grand Princess перебувало понад 3500 людей — 2422 гостей та 1111 членів екіпажу. Це представники 54 країн.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: