fbpx
Сьогодні
21:33 12 Бер 2020

У Нацбанку пояснили, чому обвалилась гривня

Зростання курсу валют в Україні не має економічного підґрунтя: воно пов'язане з підвищеним попитом на валюту з боку громадян та бізнесу

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій під час брифінгу за підсумками засідання монетарного комітету НБУ, передає hromadske.

За його словами, наразі економічних підстав для падіння курсу гривні (та зростання курсу іноземних валют) немає. На курс впливають переважно панічні настрої, спричинені коронавірусом.

"Попит формують українські компанії, які працюють з експортом та імпортом, у яких є боргові залучення в іноземній валюті; фізичні особи: ми бачимо, що готівковий ринок значно сильно відреагував. Ми це все пов'язуємо з психологічними факторами, пов'язаним з глобальною ситуацією у світовій економіці та, безумовно, з вірусом", – повідомив Чурій.

Водночас він заперечив, що обвал курсу валют в Україні спричинив масовий вихід іноземних інвесторів з українських активів.

"Попит від нерезидентів дуже невеликий. Від початку місяця вони купили близько $168 млн – це невеликий об'єм, враховуючи те, що тільки цього тижня НБУ продав вже $700 млн", – додав заступник голови НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: