fbpx
Сьогодні
22:55 12 Бер 2020

У Греції без глядачів запалили Олімпійський вогонь

У стародавньому поселенні Олімпія у Греції запалили олімпійський вогонь для Олімпіади-2020, що має відбутися цього літа. Церемонія відбулась без глядачів через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє Олімпійський комітет.

Після запалювання олімпійського вогню стартувала його естафета. Вперше в історії естафету розпочала жінка — грецька олімпійська чемпіонка зі стрільби Анна Коракакі.

Далі Коракакі передала вогонь японській олімпійській чемпіонці з легкої атлетики Мідзукі Ногучі. Вона стала першою японською спортсменкою, яка візьме участь в естафеті.

Останньою отримає вогонь у Греції спортсменка Катеріна Стефаніді, яка здобула золоту медаль на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році.

Потім олімпійський вогонь літаком доставлять до Японії. Його подорож розпочнеться з регіону Тохоку, який постраждав від землетрусу та цунамі в 2011 році. 24 липня олімпійський вогонь мають доставити до стадіону в Токіо.

Олімпійський вогонь греція

Літні Олімпійські ігри мають відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня 2020 року. На іграх змагатимуться 11 тисяч спортсменів, які представляють 206 Національних олімпійських комітетів та олімпійську команду для біженців.

Паралімпійські ігри пройдуть з 25 серпня по 6 вересня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: