fbpx
Сьогодні
23:39 12 Бер 2020

У "Борисполі" з літака зняли трьох єгиптян з підозрою на коронавірус і відправили в київську лікарню

Фото rbc.ua

В аеропорту "Бориспіль" українські прикордонники зняли з літака, який прилетів з Мілана, трьох громадян Єгипту.

Їх госпіталізували для перевірки на предмет інфікування коронавірусів COVID-19, повідомило джерело  ZN.UA  в Офісі президента.

О 19:40 четверга, 12 березня диспетчер аеропорту отримав повідомлення, що на борту літака "МАУ", який прямував з Мілана до Києва, знаходяться троє єгиптян з ознаками підвищеної температури тіла. Літак приземлився о 19:59.

По прильоту літак відправили на віддалену стоянку, і донього відправили наряд прикордонників в захисних костюмах і з засобами індивідуального захисту.

При огляді пасажирів інформація про те, що у них висока температура, не підтвердилася. Однак було прийнято рішення відправити єгиптян в Олександрівську лікарню Києва, а інших пасажирів – оформити загальним потоком.

О 21:00 трьох громадян Єгипту каретою швидкої допомоги доставили в лікарню для подальшого обстеження. Єгиптяни летіли з Мілана в Каїр транзитом через Київ.

У Міністерстві охорони здоров'я України запевнили, що у всіх пасажирів авіарейсу Мілан-Київ перевірили температуру.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Я тільки-но дзвонив до представників санітарно-карантинного підрозділу. Вони запевняють, що всім на борту літака було проведено температурний скринінг", – сказав він.

У Міністерстві охорони здоров'я уточнили, що дослідження проводилися за допомогою швидких тестів

"Медичними працівниками лікарні було проведено дослідження трьох осіб з борту літака Мілан-Київ. За підсумками дослідження швидкими тестами на IgG / IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 отримані негативні результати, тобто коронавірус не виявлений", – зазначили у відомстві.

Раніше  ввечері 12 березня МОЗ повідомило про два нових випадки коронавірусної інфекції в Україні – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Нагадаємо, в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: