fbpx
Сьогодні
19:59 12 Бер 2020

Разумков ввів у Верховній Раді карантинні заходи через коронавирус: подробиці

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков через введення в Україні карантину підписав розпорядження "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби".

Згідно з документом на сайті парламенту, Разумков вимагає:

  1. Тимчасово, до 3 квітня 2020 року, обмежити допуск до будівель парламенту усіх, крім нардепів, працівників апарату, помічників-консультантів нардепів.
  2. Головам комітетів, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій проводити засідання цих органів парламенту виключно в адміністративних будинках Ради.
  3. Встановити, що посадові особи, науковці, експерти, фахівці-практики чи представники громадськості, запрошені на засідання комітетів Ради, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій, беруть участь у таких засіданнях у режимі відеоконференції, без допуску до приміщень парламенту.
  4. Головам комітетів організувати здійснення заходів щодо підготовки слухань у комітетах з урахуванням цього розпорядження, а також у разі необхідності підготувати пропозиції щодо уточнення дат проведення парламентських слухань у Верховній Раді.
  5. Продовжити опрацювання письмових чи електронних звернень громадян, призупинивши до 3 квітня особистий прийом громадян нардепами в адміністративних будинках парламенту.
  6. Скасувати на період до 3 квітня службові відрядження в межах України працівників Ради.
  7. Від нардепів здійснювати на період карантину міжнародні контакти за допомогою електронних засобів комунікації.
  8. Рекомендувати народним депутатам обмежити кількість публічних зустрічей з великою кількістю громадян.
  9. На часткове виключення з пункту 1 дозволити присутність у Раді журналістів виключно в прес-центрі на третьому поверсі будівлі парламенту.

Разумков сам контролюватиме виконання цього розпорядження.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Коронавірус: як передається, як лікуватися і пережити епідемію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: