fbpx
Сьогодні
20:50 12 Бер 2020

Латвія також ввела надзвичайний стан через коронавірус

12 березня уряд Латвії оголосив про введення надзвичайного стану в країні через пандемію коронавірусу, що триватиме до 14 квітня

Про це заявив прем'єрміністр Латвії Кріш'яніс Каріньш за підсумками екстреного засідання кризової ради, передає РБК-Україна.

За його словами, надзвичайний стан набирає чинності з 12 березня і триватиме по 14 квітня. На цей період будуть закриті всі навчальні заклади, а також заборонено проведення масових заходів з понад 200 учасниками.

"Ми вирішили оголосити в Латвії надзвичайну ситуацію, щоб всі могли зрозуміти свою роль і у всьому розібратися. Перші рішення такі: до 14 квітня ми закриваємо всі наші навчальні заклади, відвідувати дитсадки можуть тільки ті діти, батьки яких зможуть підтвердити, що ні вони, ні діти не були в країнах, де поширився коронавірус, або в контакті з зараженими персонами. Також ми до 14 квітня припиняємо всі тренування, змагання та навчання. Скасовуються всі публічні заходи, пікети, які передбачають участь понад 200 чоловік", – повідомив Каріньш.

Нагадаємо, 12 березня уряд Чехії оголосив надзвичайний стан в країні терміном на 30 днів.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Коронавірус: як передається, як лікуватися і пережити епідемію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: