fbpx
Сьогодні
13:58 12 Бер 2020

Глава Харківської ОДА схиляє Кернеса до карантину у навчальних закладах

Олексій Кучер

Усі навчальні заклади Харківської області закриваються на карантин, очільнику Харкова рекомендовано ввести обмежувальні заходи у школах і садках.

Про це сказав голова ОДА Олексій Кучер, якого цитує пресслужба облдержадміністрації.

"Під час засідання комісії було прийнято низку рішень. Вони збігаються з рішеннями, які були прийняті урядом. Як і постановив уряд, усі навчальні заклади – незалежно від форми власності – закриваються на карантин. До 2 квітня навчання не повинно проводитись. Це рішення підлягає обов'язковому виконанню всіма органами на місцях".

Кучер також повідомив, що уже 12 березня рішення про введення карантинних заходів приймають виші області – у частині з них заняття уже скасували, частина – ще в процесі затвердження таких рішень.

Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України в області вводяться обмеження масових та спортивних заходів. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів та вболівальників.

Він відзначив, що зараз вирішується питання щодо проведення в Харкові футбольного матчу за участі ФК "Шахтар".

Кучер наголосив, що звернувся до представників Харківської міської ради та наполегливо рекомендував виконати постанову Кабінету міністрів та ввести карантинні заходи в навчальних закладах міста Харків.

"Від керівників департаментів освіти та охорони здоров'я Харківської міської ради я отримав відповідь, що це питання буде переглянуто, оскільки їх рішення приймалося до того, як постанова Кабінету міністрів була оприлюднена. Тому ми сподіваємося, що на мої зауваження Харківська міська рада зважить та прийме рішення, яке відповідатиме цій постанові".

Директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Харкова Юрій Сидоренко повідомив, що місцева влада міста не отримувала жодного офіційного звернення від обласної влади щодо карантину.

Сидоренко наголосив, що Харківська міська рада діє в інтересах харків'ян і зараз ці інтереси не співпадають з інтересами харківської ОДА, бо "лише за ранок отримала сотні дзвінків у департамент освіти з проханням не вводити карантин у навчальних закладах, бо батьки не знають, що робити з дітьми".

Пряма мова: "Ніхто з представників міськради не брав на себе зобов'язання перед губернатором переглянути питання щодо карантину.

Оскільки рішення уряду було оприлюднено напередодні ввечері по закінченню робочого дня, ми зараз вивчаємо його та шукаємо можливість вчинити за законом, але не за рахунок інтересів харків'ян. Ухвалене рішення буде виважене і задовольнить усіх".

Рішенням мера Геннадія Кернеса в Харкові було визначено, що у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу COVID-19 із 12 березня на три тижні буде закрито театри й кінотеатри, цирк і розважальні центри, але школи й дитячі садки продовжать працювати.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: