fbpx
Сьогодні
14:43 12 Бер 2020

До 1 травня виборці зможуть подати пропозиції на кандидатів від "Слуги народу" на місцеві вибори в Київській області

Жителі Київської області матимуть можливість до 1 травня 2020 року подати свої пропозиції щодо тих людей, яких вони бачать кандидатами до місцевих органів влади.

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" і політичний куратор виборів у Київській області Артем Культенко.

"До 1 травня приблизно будуть реєструватися кандидати: люди подаватимуть свої пропозиції, кого саме вони хотіли б бачити від нашої команди і потім вже піде сам передвиборний процес", – заявив Культенко на прес-конференції, присвяченій старту роботи виборчого штабу партії "Слуга народу" в Київській області.

За словами депутата, висунути свою кандидатуру на місцевих виборах зможуть лише ті люди, підписи за яких зберуть виборці.

"Людина, яка прагне до влади, сам себе подавати не зможе. Її зможе подавати певна кількість людей. Це може бути п'ять, десять, тисяча, десять тисяч осіб. Усе залежить від тих досягнень людини, яку будуть подавати. Люди будуть за неї голосувати, вони будуть її подавати, а її завданням буде в підтвердження написати заяву, розмістити її точно так само на сайті й таким чином ми на сайті матимемо вже певну картинку про кандидата", – додав Культенко.

Інший політичний куратор місцевих виборів у Київській області, депутат фракції "СН" Олександр Дубінський запевнив, що збір підписів за висунення кандидатури людини від партії буде не формальністю – його планують перевіряти з метою виявлення скуповування голосів.

"З понеділка у нас повноцінно запрацює сайт. Туди кандидат, який планує потрапити і стати депутатом, або головою ОТГ, місцевим депутатом або мером відправляє спочатку підписний лист із прізвищами, телефонами і місцем проживання людей, які його рекомендують і відповідають за нього, як за кандидата… Ми, як штаб, організовуємо контакти з цими людьми, дізнаємося, чи справді вони знають цю людину, розуміють і розбираються в її біографії і можуть пояснити, чому вони її підтримують. І тоді найняти двох студентів, які зберуть за тебе підписи, по 50 грн за тисячу підписів за кандидатів на голову ОТГ, не вийде", – заявив Дубінський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: